Okategoriserade

Betyget på tentan, lov eller komplettering?

Godmorgon godmorgon!

Ja, de har varit en hektiskt vecka, mest för psyket. Så äntligen damp bedömningsmatrisen ner på vår digitala plattform. Jag satt i godan ro och skulle äta en jättegod sallad hemma när det började plinga i telefonen. Min grupp som jag gjorde tentan med, började fråga en del grejer och helt ärligt så fattade jag inte på en gång att bedömningen var utskickad.

Jag satt med en halväten sallad och aptiten var som bortjagad. först hade jag tänkt och strunta i att öppna dokumentet och vänta till lite senare, de kändes bättre att va nervös än att bli ledsen. Men vi är nyfikna varelser, iallafall jag så jag klickade snabbt på filen och fick upp matrisen. Scrollade åt höger i det minimerade fönstret, fick upp mitt namn och betyg…G! Jaha, tänkte jag… jag är tydligen godkänd men vart står det att man ska komplettera? Jag blev helt enkelt tvungen att fråga gruppen. I min värld var jag godkänd, fast med komplettering, för de kan man bli. Det blev jag på min allra första hemtenta.

Det här stod betyget för :

Betyg: U (välkommen att göra om tentan i höst)

Betyg: K ( du måste komplettera och analysera vad du gjorde under redovisningen i en inspelad film)

Betyg: G (du är godkänd och behöver inte gör ett smack till!!!)

Förstår ni vilken surrealistisk bubbla jag hamnade i?! Jag som tycker matematik är min akilleshäl och sårbara punkt. Jag som får ont i magen så fort någon pratar procent eller subtraktion. Jag blev fanimej godkänd och var nu en student på sommarlov!!

Jag går fortfarande runt och myser, jag klarade det. Men jag var också studenten som kämpade. Jag hade böckerna på nattduksbordet och läste innan frukost, satt sent på kvällen, tänkte matte mest hela tiden och frågade mina kompisar och alla jag känner om hjälp.

Det här är första gången under mina två år som jag känner en enorm tillfredsställelse, att hårt arbete lönade sig. Det har snarare varit tvärtom annars. Men ÄNTLIGEN fick jag växla in slitet mot ett godkänt betyg. Tänk att bokstaven G kan vara värd så mycket.

Bästa hälsningar / blivande lärare ❤😊

ps hoppas ni alla har det bra i examenstider, trevlig helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s