grundlärarprogrammet

Tentan är över, jag sitter i kompletteringens väntrum eller så väntar omtenta till hösten!

Ja ursäkta för att inläggen dröjer. Men jag kan lova att det verkligen varit heltidsstudier för mig. Den här mattekursen har tagit över hela mitt liv. Men igår var det dagen med stort T, tentadags. Men lite uppdatering vad som hänt innan, för känslorna har svallat över och bägaren rann till slut över för mig. Men vi tar en sak i taget.

Sista veckan innan tentan

Svett, kaffe och tårar

Vi har suttit på högskolan och räknat och löst uppgifter. Otaliga timmar hemma har jag stått framför min whiteboardtavla och klurat och tänkt. Det har varit svett, kaffe och tårar. Anmälan till tentan gick till på följande sätt:

  • Senast 30/5 skulle vi skicka in vilka av de fem av de totalt 8 uppgifterna vi valt att ha lösningar på.
  • Anmälan skulle helt plötsligt göras via en speciell länk som las upp på vår lärplattform.
  • Efter att anmälningsdatum passerat var det finito att få göra tentan! Hårt men rättvist, trodde vi…Då grupperna skulle presenteras under fredagen.

Jag öppnade länken redan på onsdagskvällen med stor försiktighet, ville inte klicka i klaveret. Började ana oråd då jag helt sonika inte förstod vart jag skulle fylla i mina uppgifter. Känner ni igen er, där saker och ting borde va på ett visst sätt och sen känner man att något är konstigt? Jag kom underfund med att de enbart gick att skriva i namn och uppgifterna på ett ställe och följde sedan instruktionerna för att få skickaknappen grön. Klickade på skicka, fick en bekräftelse att jag deltagit och kände att nu får jag vackert leva med det här beslutet.

Så med ett helt dygn tillgodo, levde jag i godan ro att jag vart anmäld. På fredagen kl 10.30 cirkus, så känns de som att jag bör kolla min studentmail. Jodå, där är ett mail att jag enbart anmält mig med namn och inte mina uppgifter och vill jag göra tentan så skulle jag ha skickat in uppgifterna innan kl 9.30. Klockan är nu nästan 10.45, tror jag. Får panik och då brister det totalt. Jag som ALDRIG har glömt något sådant ska nu inte få göra tentan!!

Men nu till det fina, jag började ana oråd när jag skulle anmäla mig. Vet ni vad jag gjorde? Jo, jag tog foton på att jag fyllt i mina uppgifter korrekt och att jag tryckt på skicka!! BEVIS!!!

Mailade kursansvarig och gruppindelande lärare och bifogade fyra prydliga bilder, som tungt bevis. (I mina ögon sett)

Två timmar senare, inget ljud. Så pang, min kompis messade att grupperna låg ute. Och där i mitten var mitt namn, inskrivet tillsammans med fem andra. Det visade sig att fler än jag hade råkat ut för detta, otroligt dåligt sätt att hantera något så viktigt som en anmälan. Nu hände det inget med mig, men andra fick sämre förutsättningar och fick va med på nåder under tentan… inte ok!

Dagen T

Igår var stora dramatiska tentadagen. Jag kunde inte sova och satt in på småtimmarna och läste och skrev ihop anteckningar. Anlände ganska eländig på skolan, för lite sömn, ingen frukost och nervös som f*n.

Vi gick in och satte oss och läraren skrev upp på tavlan vilka uppgifter vi blivit tilldelade. Vi skulle få en uppgift där vi gick upp som första lösare och en där vi blev andra lösare. Som första lösare har du chansen att välja vilken lösning du vill, som andre lösare måste du visa en annan lösning än den som läste den först, hänger ni med?

Jag tycker muntliga tentor är bra och de är viktigt att vi kan förklara, men det här var bara fel sätt att göra det på. Vi fick 20 min som förstelösare och 10 min som andra person. Där fanns ingen klocka i rummet! Vi hade också fått instruktionerna att vi skulle vara aktiva och ställa frågor under redovisningarna, för att hjälpas åt och skapa ett gott klimat. Vi fick inte säga ett ljud, alla skulle vara tysta…

Jag fick gå ut först av alla och vara 1:a och sedan vänta till allra sist för att vara 2:a. Sämsta utgångsläget av alla! Och givetvis fick jag den uppgiften jag haft svårast för att vara kreativ på. Jag hade massor med idéer men min uppgift var så lång och hade så många moment att tiden inte räckte till. Det fanns betydligt kortare uppgifter som man ändå fick 20 min på sig.

Sedan när vi ska gå så säger läraren att dom kommer va jättepetiga och alla i en klass får i princip komplettering. Då undrar jag om inte något är fel på kursen?

Jag har pratat med studenter som gjort denna innan och alla säger samma sak, nästan alla får komplettera, 1-5 st blir godkända utan komplettering och några blir underkända. Kanske en för kort kurs och för mycket som ska avhandlas?

Men jag har sagt från början att om jag får komplettering, så ser jag mig som godkänd ändå, fattar ni? Underkänd är underkänd, och de va det jag ville undvika till varje pris. Det är så otroligt tungt att bära, framförallt för mig som är svag i matte. Så får jag komplettering så är jag nöjd alla dagar i veckan. Jag vet att jag inte blir godkänd utan komplettering, för jag missade och hann inte ta med allt väsentligt, så är det bara! Men jag hoppas att de ser att jag ända har viss koll och inte är helt ute och cyklar.

Får förhoppningsvis svar nästa vecka…

/❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s