Okategoriserade

Sista dagen med klassen

Nu sitter jag i klassrummet på min praktikplats. Det är sista eftermiddagen innan lite välförtjänt ledighet. Tre lådor med isglassar ligger och väntar i den oavfrostade frysen, bredvid rektorns rum. Snygg avslutning, check på det!

Sista uppgiften

Efter en helvegetarisk lunch med quorngryta och matvete så genomförde jag min första matematikuppgift någonsin. Vi hade kopierat upp en massa olika kvadrater som vi sedan delat upp i olika mönster/delar. Uppgiften var att fylla i en fjärdedel. Sedan fick eleverna sitta i grupper och diskutera möjliga lösningar och svårigheter. Delen och det hela.

Mina femteklassare fixade detta bättre än vår klass på högskolan.

Vemod och nyfikenhet

Ett år går snabbt, och det märks att eleverna känner vittringen av ett lång sommarlov. Första dagen i klassen i höstas kände jag bara, nej det här kommer inte gå. Nya elever, nya grupperingar och ett nytt arbetslag. Allt blinkade ilsket rött och jag kände mig otroligt obekväm.

Men nu när jag och min klasskamrat summerar vårt år i årskurs fem, så kom känslan av nyttighet. Jo, att oj vad nyttigt de har varit för oss att helt plötsligt blivit inslängda i en miljö med nya rutiner och bekantskaper. Och även om jag har två lektioner kvar med eleverna i ”min” klass så är jag grymt nyfiken på hur alla dessa individer kommer utvecklas. Jag kommer komma tillbaka till skolan sista året av min utbildning och kommer då få leta på högstadiet som ligger bredvid, för att få en glimt av mina gamla femmor.

Men ni som är ute på praktik, va bara glada över om ni hamnat i en ”tuff” klass, där du måste göra dig hörd och ta kommandot. Du tjänar så otroligt mycket på detta när du står där, nyutexad.

Tips: Se alla motgångar som möjligheter. Alla obekväma situationer gör dig förberedd inför arbetslivet i skolan. Studenttiden är otroligt lyxig, vi har en handledare i ryggen som stöttar upp oss och vi kan spendera massor med tid på att lägga in fina bilder i våra presentationer. 😉 Och vi kan fråga massor med frågor, utan att anses som tjatiga!

Nu ska jag ladda inför sista svenskalektionen ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s