Okategoriserade

Aritmetik och matematik

I´m back.

Japp, det har går oskäligt långt tid mellan inläggen och jag har inget vettigt till mitt försvar. Livet, kanske?

Nu har vi med buller och bång påbörjat mattekursen för ca två veckor sedan. Det är sista kursen innan sommaren. I början tyckte jag det vart fånigt att påbörja ett så stort område, precis under den period då vi som elever checkar mentalt ut, inför sommarlovet. Men, där hade jag fel! Kursen är vettigt och håller ett ganska högt tempo och förbereder oss inför nästa års matematikstudier. Så de kan vara den bästa kursen hittills…trodde aldrig jag skulle säga de om matematik.

Allt fokus lägg på de fyra räknesätten och den tillhörande didaktiken. Vi får många bra övningar och framförallt, vi går igenom vanliga fällor som eleverna fastnar i . Elever tänker inte som lärare, och då måste vi tänka flera steg i förväg. Man tjänar mycket på som blivande lärare att ha koll på vanliga missuppfattningar, speciellt inom division.

⭐Vi hade en övning som vi fick prova på; fyll i en fjärdedel. Alla fick fyrkanter som vart uppdelade med ränder, mönster, trianglar och så vidare och så skulle vi färglägga, en fjärdedel av figuren. Och de var inte alla av oss som hade rätt! Mönstret inne i figuren förvillade många och helt plötsligt uppstod frågan, vad är en fjärdedel…

Nu blir de mer kaffe ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s